Wandplaten installeren in 5 stappen


Bij Limburgse Bouwmarkt begrijpen we dat het gebruiken van wandplaten een uitdaging kan zijn, vooral als je het nog nooit eerder gedaan hebt. Daarom helpen we je graag op weg met onderstaand 5-stappenplan. Voor advies op maat kan je uiteraard steeds bij ons terecht.

Kies zorgvuldig je wandplaten

Stap 1: de juiste wandplaten kiezen

Wij hebben een breed scala aan wandplaten voor verschillende toepassingen. Ons team kan je adviseren over de beste keuze op basis van uw behoeften en budget. Kom langs of ontdek het aanbod op onze website.

Wandplaten installeren

Stap 2: voorbereiding en metingen

a. Meet de locatie waar je de wandplaat wilt installeren zorgvuldig op en markeer de positie van de plaat met een potlood.

b. Gebruik een waterpas om te controleren of de markeringen waterpas en recht zijn. Dit is vooral belangrijk als je meerdere wandplaten op dezelfde hoogte wilt installeren.

c. Zoek uit wat voor soort muur (beton of hout) je hebt en zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmiddelen en gereedschappen hebt voor dat type muur. Ook hierin kan de Limburgse Bouwmarkt jou adviseren.

Stap 3: bevestiging van de wandplaat

a. Gebruik de juiste bevestigingsmiddelen, zoals schroeven of pluggen, en boor gaten op de gemarkeerde locaties in de muur. Ontdek het assortiment aan schroeven en bevestigingsmiddelen op onze website of laat u door ons adviseren bij de aankoop van uw wandplaten.

b. Plaats de wandplaat tegen de muur en zorg ervoor dat deze op de juiste positie is. Draai vervolgens de schroeven in de vooraf geboorde gaten om de plaat stevig aan de muur te bevestigen.

c. Als de wandplaat meerdere bevestigingspunten heeft, herhaal dan de bovenstaande stappen voor elk punt.

Hou er rekening mee dat bij een aantal van de wandpanelen in ons assortiment er 2 types bevestiging mogelijk zijn: de zichtbare bevestiging, en de verborgen bevestiging. Bij de zichtbare bevestiging worden de schroeven gewoon los door de panelen geplaatst, en blijven de schroefkopjes zichtbaar. Bij de verborgen bevestiging worden de schroeven in de overlapnaad geplaatst, waardoor deze na montage niet meer zichtbaar zijn.

Wat hierna?

Stap 4: afwerking

Zodra de installatie is voltooid, is het tijd om de finishing touch aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld het aanbrengen van afwerkingsboorden zijn. Ook hiermee helpt de Limburgse Bouwmarkt je graag verder.

Stap 5: Onderhoud

Voel je vrij om advies te vragen over hoe je jouw wandplaten voor langere tijd schoon en verzorgd kunt houden.

Contacteer ons voor meer info!

Bij Limburgse Bouwmarkt zijn we er trots op dat we u de best mogelijke producten en diensten aanbieden. Wij leveren je niet alleen de beste wandplaten, maar we bieden ook waardevolle tips en instructies om je verder te helpen bij je (ver)bouwproject.

Wandplaten | Limburgse Bouwmarkt

Wandplaten | Limburgse Bouwmarkt

Met sandwichpanelen van Limburgse Bouwmarkt kan je vlot en eenvoudig bouwen en een aantrekkelijke gevel creëren, zonder afbreuk te doen aan energiebesparing, geluidsisolatie en brandveiligheid.

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Ventilatie | GM Projects

Op zoek naar kwaliteit én service?

De Limburgse Bouwmarkt gaat steeds voor het beste advies, de beste professionele materialen en de beste prijzen.

Contacteer ons