De verschillen tussen dakprofielplaten en dakpanplaten


Bij de Limburgse Bouwmarkt bieden we een breed scala aan dakbedekking opties aan, zowel dakprofielplaten als dakpanplaten. Met meer dan 40 jaar ervaring in de bouwsector, kunnen wij u helpen bij het maken van de beste beslissing voor uw dakbedekking behoeften.

Wat zijn dakprofielplaten?

Dakprofielplaten, ook wel bekend als golfplaten, zijn metalen platen die in verschillende profielen en afmetingen leverbaar zijn. Deze worden vaak gebruikt voor industriële gebouwen, schuren en agrarische gebouwen. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te installeren, maar bieden ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid. Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het werken met dakprofielplaten. Zo zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden, hebben een lange levensduur, en zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere dakbedekking opties.

 

Dakprofielplaten | Limburgse Bouwmarkt

Vind bij Limburgse Bouwmarkt de juiste profielplaat voor uw project

Wat zijn dakpanplaten?

Aan de andere kant hebben we dakpanplaten, die zijn ontworpen om het uiterlijk van traditionele dakpannen na te bootsen, terwijl ze ook de voordelen van metalen dakbedekking behouden. Dakpanplaten zijn zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk - ze bieden duurzaamheid en lichtgewicht prestaties, zonder in te boeten op de traditionele uitstraling van een pannendak. Bovendien zijn ze over het algemeen gemakkelijker en sneller te installeren dan traditionele dakpannen.

 

Dakpanplaten | Limburgse Bouwmarkt

Beschikbaar in verschillende formaten, kleuren en uitvoeringen. Bovendien hebben ze een “levensverwachting” van 20 jaar en zijn ze geschikt ​​​​​​​voor alle daken die minstens 10° afhellen.

Dakprofielplaten versus dakpanplaten: de verschillen

1. Esthetiek

Het eerste grote verschil zit 'm in de esthetiek. Dakpanplaten hebben een traditionele, huiselijke look, terwijl dakprofielplaten een meer moderne en industriële uitstraling hebben. Dus, afhankelijk van de stijl van je huis of gebouw, kan de ene een betere keuze zijn dan de andere.

2. Installatie

Dakpanplaten zijn over het algemeen gemakkelijker en sneller te installeren dan dakprofielplaten. Dit komt omdat dakpanplaten ontworpen zijn met een interlocking systeem, wat de installatietijd aanzienlijk verkort. De installatie van dakprofielplaten kan iets meer tijd en vaardigheid vergen, maar dit levert wel een uiterst robuust en duurzaam resultaat op.

3. Kosten

Dakpanplaten zijn over het algemeen duurder dan dakprofielplaten. Echter, vanwege hun snelle en eenvoudige installatie, kan de totale prijs van een dakbedekking project met dakpanplaten vaak competitief zijn in vergelijking met een project met dakprofielplaten.

Het komt allemaal neer op je persoonlijke voorkeuren, behoeften en budget. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om deze zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Voor meer hulp bij het vergelijken van dakmaterialen, overweeg eens om de expertise van professionals in te schakelen. Limburgse Bouwmarkt, een toonaangevende leverancier van bouwmaterialen in België, biedt betrouwbaar advies en kwaliteit producten om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor je dak.

Contacteer ons zeker!

Neem vandaag nog contact met ons op om te leren over onze dakplaten opties en hoe je de verschillen tussen dakprofielplaten en dakpanplaten kunt benutten om het perfecte dak voor jouw project te creëren.

 

Contact | Limburgse Bouwmarkt

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over een bepaald product of dienst? Neem contact met ons op.

Meest recente posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Ventilatie | GM Projects

Op zoek naar kwaliteit én service?

De Limburgse Bouwmarkt gaat steeds voor het beste advies, de beste professionele materialen en de beste prijzen.

Contacteer ons