Vlaanderen verplicht asbestvrij tegen 2034, alles wat je moet weten


Vanaf 2034 is Vlaanderen verplicht asbestvrij en daarom is dit een uitermate relevante kwestie voor onze klanten bij Limburgse Bouwmarkt. De komende jaren speelt de regelgeving omtrent asbestverwijdering in Vlaanderen een cruciale rol. Wat betekent dit voor jou? We leggen het je hier uit!

Richtlijnen asbest Vlaanderen

Zoals je wellicht weet, kan asbest schade aan de gezondheid veroorzaken. De nieuwe asbest wetgeving in Vlaanderen stelt dat alle huizen gebouwd voor 2001 een asbestinventaris moeten hebben. Dit betekent dat er naar asbest gezocht moet worden en - als het gevonden wordt - dit veilig en conform de richtlijnen verwijderd moet worden.

Wat betekent dit voor jou?

Heb je een woning of bouwwerk ouder dan 2001? Let op, want een asbestverwijdering in Vlaanderen wordt verplicht tegen 2034. Je hebt dus nog enige tijd om asbest in je woning te verwijderen, maar wacht niet te lang. Bovendien kan het enige tijd duren om een erkend bedrijf te vinden dat deze taak op zich kan nemen.

Hoe kan Limburgse Bouwmarkt jou helpen?

Wij kunnen je assisteren bij deze asbestsanering in België. In ons brede assortiment hebben we ecopanelen die perfect de asbestplaten kunnen vervangen. Beschikbaar in lengtes van 2m60 tot 6m10, wij hebben de oplossing voor jou in huis.

Neem contact met ons op!

Ons deskundig team is beschikbaar via telefoon +32 473 39 06 54 of e-mail op info@limburgsebouwmarkt.be. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Meest recente posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Ventilatie | GM Projects

Op zoek naar kwaliteit én service?

De Limburgse Bouwmarkt gaat steeds voor het beste advies, de beste professionele materialen en de beste prijzen.

Contacteer ons